Toate colecțiile
Investitori
II. Cum lucrează Fagura Marketplace
2. Care sunt perioadele pentru care pot fi solicitate împrumuturile și ce conțin plățile lunare?
2. Care sunt perioadele pentru care pot fi solicitate împrumuturile și ce conțin plățile lunare?
Inga Snegur avatar
Scris de Inga Snegur
Actualizat cu mai mult de o săptămână în urmă

Fagura intermediază împrumuturi pe termen de 1, 2 sau 3 ani, care sunt rambursate printr-un număr corespunzător de plăţi lunare. Graficul de rambursare este stabilit prin metoda anuităţii, astfel că toate plăţile lunare sunt egale între ele şi cuprind atât corpul împrumutului, cât şi dobânda.

De exemplu, un împrumut în sumă de 1 000 EUR acordat la o rată a dobânzii de 12,9% pe un termen de 12 luni, va fi rambursat în 12 plăţi lunare a câte 89 EUR fiecare. În suma de 89 EUR intră atât corpul împrumutului, cât şi dobânda corespunzătoare lunii respective.

În cazul unui împrumut în sumă de 2 500 EUR, pe acordat pe termen de 24 de luni la o rată a dobânzii de 12,9% anual, rata lunară de rambursare va fi de cca 119 EUR.

Trebuie să reţii faptul că împrumutaţii au dreptul să ramburseze integral împrumutul înainte de termen fără niciun comision aferent. În acest caz, investitorul va primi toată suma investită pe contul său virtual şi o va putea investi în noi împrumuturi manual sau prin intermediul modulului de investiţii automate.

Ați primit răspuns la întrebare?