Toate colecțiile
Investitori
V. Investiţii automate
6. Cum modulul de investiţii automate selectează împrumuturile ce vor fi finanţate din numele investitorului și cât durează procesul?
6. Cum modulul de investiţii automate selectează împrumuturile ce vor fi finanţate din numele investitorului și cât durează procesul?
Tudor Darie avatar
Scris de Tudor Darie
Actualizat cu mai mult de o săptămână în urmă

Opțiunea ta de investiții automatizate va fi revizuită automat de până la patru ori pe zi pentru a determina numerarul disponibil în contul tău, cererile de finanțare plasate pe Platformă și numărul acelor cereri care corespund criteriilor tale setate preventiv pentru modulul de investiții automatizate. 

Modulul de investiții automatizate acordă prioritate în selectarea cererilor de finanțare conturilor de investitori cu valoare mai mare mare a numerarului disponibil. Modulul de investiții automatizate NU acordă prioritate conturilor în funcție de selectarea preferențială a anumitor criterii de investiții. 

Reține că aplicarea unor filtre restrictive, cum ar fi clasele de împrumuturi cu o cerere mai mare (de exemplu, solicitanții de împrumuturi cu rating B, C și D, dacă aceste clase sunt în mare cerere la acel moment), pot reduce într-un mod accelerat soldul de numerar disponibil și poate limita capacitatea modulului de investiții automatizate pentru selectarea unor noi împrumuturi pentru finanțare. 

Reamintim că frecvența selectării împrumuturilor spre finanțare se bazează pe soldul de numerar al contului tău, disponibilitatea cererilor de împrumut care corespund criteriilor tale de investiție și cererii de la alți investitori. Numerarul din contul tău poate fi utilizat imediat sau într-o perioadă mai lungă de timp, astfel că pot exista săptămâni când sunt plasate multe finanțări și săptămâni când nu sunt plasate deloc.

Aceste informații nu sunt destinate să fie o consultanță în ce privește investițiile. Ar trebui să te adresezi unui consultant financiar dacă ai întrebări sau ai nevoie de informații suplimentare.

Selectarea cererilor care vor fi selectate pentru finanțare

Înainte de fiecare plasament, modulul de investiții automatizate analizează soldul actualizat al contului tău, disponibil pentru noi finanțări și criteriile de investiție. Dacă criteriile tale de investiții prevăd direcționarea mijloacelor bănești către anumite categorii de împrumuturi, atunci modulul de investiții automatizate va plasa banii tăi doar în acele împrumuturi care satisfac aceste criterii. 

Ordinea în care vor fi plasate finanțările depinde de soldul de numerar disponibil, lista de cereri care satisfac criteriile tale și cererea din partea altor investitori, astfel că este posibil ca la anumite etape să nu fie disponibile împrumuturi spre finanțare. Însă, în timp, modulul de investiții automatizate va căuta continuu noi solicitări de împrumut, unele dintre care în final ar putea să satisfacă criteriile tale de investiție. 

Reține că în cazul în care criteriile tale de investiție includ filtre conflictuale sau o alocare a banilor pentru acele categorii de împrumuturi care au o cerere mai mare pentru alți investitori, poate fi dificil sau imposibil ca modulul de investiții automatizate să utilizeze banii din contul tău. 

Reține că modulul de investiții automatizate nu selectează împrumuturile pentru a vă reechilibra portofoliul. El doar plasează bani din numele tău pentru finanțarea acelor împrumuturi care satisfac criteriile pre-stabilite.

În cazul în care două sau mai multe cereri de împrumut îndeplinesc toate criteriile tale de investiție, modulul de investiții automatizate va selecta acea cerere, care a fost înregistrată pe Platformă de mai mult timp.

Apasă aici pentru a intra în contul tău şi a încerca investiţiile automate.

Ați primit răspuns la întrebare?